Vertolkingen en CD-opnames van de pianomuziek van George Crumb

“De bedrevenheid om handig om te gaan met vingerhoeden, whiskey glazen en kettingjes, om te kermen en te fluiten is aanzienlijk, en dat ook nog eens als een optimaal effect bereikt dient te worden. Robert Nasveld voert al deze buitengewone activiteiten met grote toewijding uit – als Crumb om ‘spookachtig kermen’ vraagt dan geeft Nasveld hem dit precies, en als je zijn zingen hier en daar ‘macaber’  of ‘obsceen’ vindt, vertrouw hem – het staat allemaal in de partituur.”
D.J.F. in Gramphone 1987

“Crumb had zich geen betere opname kunnen wensen.”
Hans Heg, Volkskrant 23 december 1987

“Pianist Robert Nasveld is dé vertolker van Crumb’s ‘Makrokosmos’!”
Ralph Degens, Dagblad Trouw 20 januari 1989


“Robert Nasveld , die ook tijdens de speciale Crumb-dag (oktober 1986 in Amsterdam) zijn meesterschap in het vertolken van diens composities bewees, houdt in deze opname weer een naar mijn idee overtuigend pleidooi voor de bijzondere schoonheidservaring die deze muziek kan geven.”

Ralph Degens, Luister april 1988

”Woensdagavond werd Crumb grandioos vertolkt door Robert Nasveld , zowel met uiterste precisie als katachtige souplesse. Al eerder toonde Nasveld – en eigenlijk ook als componist! – een affiniteit met de wondere wereld die Crumb ons ontvouwt.”
Ernst Vermeulen, NRC Handelsblad 19 januari 1988

”Robert vertolkte Crumb ronduit schitterend, zonder een nootje weg te moffelen en toch vol sfeer, helder maar toch met aandacht voor alle wezenlijke tussentinten waar Crumb zo sterk in is.”
Ernst Vermeulen, NRC Handelsblad 19 januari 1989

“Robert Nasveld is de uitverkoren vertolker voor Crumbs muziek, die hij technisch en interpretatief volledig beheerst. Prachtig! Klanktechnisch laat deze bepaald niet eenvoudige opname niets te wensen over.”
KP, Entr’acte september 1993 

“….Deze cd is een compendium geworden met zeldzaamheidswaarde. Niet alleen door de compleetheid ervan, maar ook door de liefdevolle realisatie van componist en pianist Robert Nasveld , die de werken tijdens intensieve ontmoetingen met George Crumb instudeerde…..Vanzelfsprekend zijn de heldere toelichtende teksten uitsluitend in het Engels gesteld. Het anticipeert op de mondiale verbreiding die deze cd verdient.”
Kees Arntzen, Entr’acte september 1993

 “De Nederlandse pianist Robert Nasveld , die een fervent bewonderaar van Crumb is, laat op een dubbel-CD horen dat hij niet ten onrechte door Crumb als een ideale vertolker van diens pianocomposities wordt beschouwd. Nasveld heeft behalve een fijn oor voor subtiele klanknuances, ook dat ‘Fingerspitzengefühl’ dat onmisbaar is bij het handcontact met de snaren……In de Gnomic Variations worden op het punt van gelijktijdig spelen op toetsen en snaren de hoogste eisen gesteld. Dat is overigens niet te horen aan de schijnbaar moeiteloze uitvoering door Nasveld. Met evenveel bedrieglijk gemak geeft hij ook de vereiste spanning aan de climax van clusterachtige akkoorden die de kern vormen van Processional ……De opnametechnici hebben een realistische weergave in de huiskamer van dit boeiende recital mogelijk gemaakt.”
Ralph Degens, Dagblad Trouw 6 januari 1994