Random header image... Refresh for more!

Nederlands Pianisten Kwartet CD

Ga naar Opnames om te beluisteren.

Nederlands Pianisten Kwartet

Robert Nasveld: Three Pieces for Two Piano’s Eight Hands (1982)
Theo Loevendie: Voor Jan, Piet en Klaas/For Tom, Dick and Harry (1979)
Ton Bruynèl: Rain for two pianos, eight hands & sounds (1982)
Maurice Ravel: Frontispice for two pianos five hands (1918)
François-Bernard Mâche: Styx (1984), Lethe (1985)
Graham Fitkin: Untitled 11 (1987), Sciosophy (1986)

Het Nederlands Pianisten Kwartet (1977/1998), voorheen bekend als het Orgella Kwartet, werd opgericht in 1977. Het bestond uit vier pianisten aan twee piano’s: Niek de Vente, Marian Bolt, Corien van den Berg and Robert Nasveld, musici die hun sporen verdiend hebben in de kamermuziek.  Het klassieke repertoire van dit ensemble bestond uit originele klassieke werken zoals van Smetana, Liszt, Balakirev, Moscheles, Rachmaninov. In de loop der jaren werd, door het doen van research over de hele wereld, een aanzienlijke bibliotheek opgebouwd.

Het Kwartet richtte zich ook op het uitvoeren van nieuwe muziek door Nederlandse en buitenlandse componisten. Een groot aantal schreven speciaal voor het ensemble. Het repertoire werd zodoende uitgebreid met muziek van onder andere Ton Bruynèl, Robert Nasveld, Theo Loevendie, Edison Denisov, François-Bernard Mâche and Gavin Bryars.

Lees hier de reactie op de CD-opname van François-Bernard Mâche…

€16 inclusief verzendkosten. Te bestellen via Attacca, de klassieke vakhandel, diverse webshops of stuur een email naar robert.nasveld@planet.nl.